SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Een kapotte brievenbus in Brummen.

Vuurwerkoverlast in de regio is er, 'maar het valt nog mee'

REGIO - De politie krijgt dagelijks meldingen binnen van vuurwerkoverlast. Maar het valt nog relatief mee in onze regio. Af en toe zijn er harde knallen te horen en er wordt af en toe wat vernield.

"Maar het valt nog mee in de regio IJsselstreek", legt de vuurwerkcoördinator van de politie uit. "In het hele gebied stromen dagelijks enkele, gemiddeld twee à drie, meldingen van overlast binnen. Dit gaat om van harde knallen tot jongelui die met categorie 1 vuurwerk bezig zijn." Categorie 1-vuurwerk is vuurwerk dat niet onder het landelijk verbod valt, zoals sterretjes en knalerwten."

Wanneer je overlast bij de politie meld wordt je niet gegarandeerd dat de politie ook echt komt. "We prioriteren waar we direct, later of niet op af gaan, zoals we bij alle incident-meldingen doen. Waar we wel of niet op afgaan is natuurlijk ook afhankelijk van de aard van de melding. Sommige mensen melden puur om het vastgelegd te hebben en verwachten verder geen actie van ons."

Schade

In Brummen is dit weekend een brievenbus opgeblazen en ook zijn er al wat verkeersborden vernield in de regio. Maar volgens de vuurwerkcoördinator zijn er nog geen grote schades gemeld.

Dit jaar geldt er een vuurwerkverbod...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.