'Slachtoffer schietincident Arnhem is man uit Laren'

'Slachtoffer schietincident Arnhem is man uit Laren'

De man die vrijdagavond in Arnhem werd doodgeschoten zou een inwoner van Laren (gemeente Lochem) zijn. Dat melden diverse media. Het zou om een kunstenaar en handelaar uit Laren gaan.

De Larenaar werd vrijdagavond in zijn zwarte Jeep zwaargewond aangetroffen. Hij overleed later aan zijn verwondingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag vond de politie van Arnhem bij een inval in een woning een zwaargewonde man. Ook hij zou later zijn overleden later in het ziekenhuis in Nijmegen.

De politie onderzoekt het verband tussen de twee zaken en houdt er rekening mee dat de directeur van het incassobureau betrokken was bij nog twee andere moordzaken. Een daarvan speelde vrijdagmiddag in Amersfoort. Daar werd bij het station een dode man in een auto aangetroffen. Over de andere moordzaak die door de politie wordt onderzocht is niets bekend.

Woning bewaakt

Zijn woning werd na het incident door politiemensen bewaakt. "Ter bescherming van de bewoners", is het enige dat de politie erover kwijt wil. Intussen komt uit diverse media berichten naar voren dat het slachtoffer een langlopend zakelijk conflict had met de vermoedelijke dader.

Vermoed wordt dat de dader Cees J. is, een 53-jarige Arnhemmer die een incassobedrijf runde. Het lijkt erop dat vrijdag voor hem een soort ‘afrekendag’ moest worden. Die dag schoot hij in Amersfoort eerst een oudere man uit Soest dood, zo is het vermoeden. Deze zat, net als de Larenaar, in zijn geparkeerde auto. Later was in Arnhem de Larense man aan de beurt.

'Everyone wants to be a beast'

Er doen verhalen de ronde dat Cees J. nog een derde leven op zijn geweten zou hebben maar ook dit wordt nog niet bevestigd van officiële zijde. De vermoedelijke dader werd van vrijdag op zaterdag zwaargewond aangetroffen in een pand in Arnhem waar de politie een inval deed. Hij overleed later in een ziekenhuis in Nijmegen. Vermoed wordt dat hij zichzelf van het leven beroofde. Op de Facebookpagina van de Arnhemmer schreef hij vrijdag: ‘Everyone wants to be a beast, until it’s time to do what beasts do’.

De Larenaar is waarschijnlijk een kunsthandelaar en kunstenaar maar ook als handelaar in partijgoederen. Het erf rond zijn woning/bedrijf is zeer bekend in het dorp, vanwege de opvallende objecten die er staan. Zeker is dat de bewoner zelf nauwelijks bekend is Laren, waar ‘ons-kent-ons’ toch vrij normaal is. Een rondje langs Larenaren uit het netwerk van de redactie leverde weinig op. Iedereen kent de woning maar de bewoner had nauwelijks contacten in het dorp.

 

Beelden na het incident...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.