SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Jongeren komen bij elkaar op industrieterrein Zutphen: politie gaat streng handhaven

ZUTPHEN - De kroegen zijn dicht, bij feestlocaties is net zo weinig leven te bekennen en thuiszitten doe je al de hele dag. Jongeren zoeken elkaar de laatste tijd massaal op, op industrieterrein De Mars in Zutphen.

Met auto's en al verzamelen ze zich in de omgeving van de McDonalds aldaar. Om daar met elkaar te chillen en rondjes in elkaars auto's te rijden. Iets wat niet mag, volgens de corona-maatregelen. "We controleren daarom vaak in het gebied en hebben er samen met bedrijven ook voor kunnen zorgen dat slagbomen van terreinen bijvoorbeeld niet onnodig omhoog staan", legt de politie uit.

Van de overlast wordt relatief weinig melding gemaakt bij de politie. Dit "mogelijk ook omdat er relatief weinig omwonenden zijn", legt de zegsman uit. De politie blijft de komende tijd intensief controleren op samenscholing. Daarnaast checken ze de snelheid die de voertuigen rijden, omdat ze 'm daar geregeld lostrekken. Wel is duidelijk dat gros van de jongeren de anderhalve meter-regel niet meegekregen heeft. 

Straatraces

Voorheen werden er op het industrieterrein geregeld straatraces gehouden. "Daarvan hebben we geen meldingen gehad en dit beeld herkennen we ook niet", beklemtoont de politie-woordvoerder.

Beelden van de straatracers, in 2018...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.