Vermiste man (51) na zoektocht gevonden in Brummense IJssel

Vermiste man (51) na zoektocht gevonden in Brummense IJssel

De politie heeft het lichaam van de 51-jarige vermiste man uit Hengelo aangetroffen in de IJssel. Sinds woensdagavond werd er rondom de IJssel bij Brummen gezocht, nadat zijn auto daar werd aangetroffen. De politie bracht eerder die dag de vermissing naar buiten, om zo de hulp van het publiek in te schakelen.

De familie van de man is op de hoogte gebracht. De politie bevestigt dat het gevonden lichaam van de 51-jarige Hengeloër is. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, aldus de politie.

Woensdagavond werd er een zoekactie gestart. Lees verder onder de video...

Zoekactie

Woensdagavond werd de auto van de man aangetroffen in het buitengebeld van Brummen. Vervolgens is de politie een zoekactie begonnen die later op de avond werd gestaakt. De volgende ochtend is men verder gegaan toen het weer licht werd.

"Er is daar in de omgeving met speurhonden, een boot van de politie en een boot van Rijkswaterstaat gezocht naar de man. Ook werd een politiehelikopter ingezet", legde een woordvoerder van de politie eerder uit. Uiteindelijk heeft het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ), onder meer met behulp van een sonarboot, een lichaam aangetroffen in het water.

Heb jij hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113Online via 0800 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl.

De politie zocht met een sonarboot. | Harm Seubring / LGLD
De politie zocht met een sonarboot.

De plek waar de man werd gevonden. | Harm Seubring / LGLD
De plek waar de man werd gevonden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.