SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Raadsleden regenbooggemeente Zutphen reageren boos op uitspraken Slob

ZUTPHEN - Raadsleden uit de (regenboog)gemeente Zutphen zijn not amused over minister Arie Slob. Hij zei in een debat dat reformatorische scholen op basis van de grondwet het recht hebben om ouders in een verklaring afstand te laten nemen van een 'homoseksuele leefwijze', zolang er maar sprake blijft van een veilig schoolklimaat voor alle leerlingen.

Martijn Siemes (Burgerbelang) op Twitter: "Merkwaardig dat niemand Slob aanspreekt op het regeerakkoord dat hij heeft ondertekend en dat haaks staat op zijn beleving van de wet. Volgens mij moet hij helemaal geen minister van onderwijs meer zijn."

"De Zutphense gemeenteraad stemt dinsdag over het budget voor LBTH-initiatieven om juist het nog meer te kunnen integreren binnen onze samenleving", schrijft Petra Ackermans (Kies Lokaal Zutphen Warnsveld) op Facebook. "Liefde kent geen grenzen", benadrukt ze.

Voormalig VVD-raadslid Bas van der Veen reageert daarop: "Of politici nou zwaaien met het Oude Testament of met de Koran, het is één pot nat."

Slob over zijn uitspraken. Lees verder onder de video...

De minister kwam uiteindelijk op zijn uitspraken terug. In reactie op alle ophef zei hij dat dergelijke 'identiteitsverklaringen' wél te ver gaan.

Regenbooggemeente

De gemeente Zutphen laat (net als Brummen) duidelijk zien dat ze opkomen voor LHBTI+'ers. Dit doordat ze als regenbooggemeente door het leven gaan. Dit betekent onder andere dat ze de regenboogvlag hijssen wanneer nodig en het is een belangrijk onderwerp in de lokale politie.

LGLD-journalisten Jesse Sprikkelman en Jelle Seubring bespreken hun coming-out in de Jelle en Jesse Podcast...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.