Burgemeester Vermeulen: 'Zutphen moet en zal toleranter worden'

Burgemeester Vermeulen: 'Zutphen moet en zal toleranter worden'

Tolerantie in de gemeente was maandagavond een belangrijk onderwerp tijdens de nieuwjaarsborrel van de gemeente Zutphen. Burgemeester Annemieke Vermeulen geeft aan dat ze hoopt en wil dat de stad toleranter wordt dit jaar. 

Ze doelde vooral op de tolerantie voor LHBTI'ers in de gemeente. Eerder is al gebleken dat Zutphen niet bepaald een homotolerante gemeente is, merkte ook Vermeulen. "Ik heb gesprekken gevoerd met twee Russische jongens die hier niet hand in hand durven te lopen, met twee vriendinnen die zich niet vrij voelen hun liefde voor elkaar te tonen. Ik vind dit onbestaanbaar zeker als liberaal denkend mens. Ik wil samen met u van Zutphen een echte regenbooggemeente maken", vertelde ze in haar speech. 

Advertentie

Geen symboolpolitiek

Ze zegt vooral voorzichtig te willen zijn met symboolpolitiek. "Ik heb het niet over een zebrapad maar over onze cultuur. Iedereen hoort erbij en mag zichzelf zijn. Ik wil nooit meer dat Zutphen in het nieuws komt als intolerante stad."

Het zijn niet alleen woorden. Het lijkt voor haar een belangrijk doel te zijn om hiermee aan de slag te gaan. "Als college gaan we het komende jaar actief aan de slag met inclusief Zutphen. We gaan in gesprek met onze horeca, sportclubs en het onderwijs. Er worden nog zoveel mensen niet gezien. Laten we er samen voor zorgen dat er voor iedereen ruimte is om hand in hand over straat te lopen", beklemtoont de burgermoeder. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.