SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Zutphen vervijfvoudigt parkeertarief voor campers

ZUTPHEN - Camperbezitters die willen parkeren op de Houtwal in Zutphen gaan fors meer betalen. De gemeente vervijfvoudigt vanaf 1 januari volgend jaar het parkeertarief voor campers.

Nu betalen camperbezitters voor een dag parkeren op één van de acht camperparkeerplaatsen op de Houtwel slechts 2,20 euro. Vanaf 1 januari betaal je 12,50 euro per dag voor een camperplaats. Een stijging van paar liefst 468,18 procent.

De speciale parkeerplaatsen werden jaren terug aangelegd omdat er geen voorzieningen waren in de buurt. Inmiddels zijn er in de omgeving ook commerciële camperplaatsen, met extra voorzieningen. Die aanbieders vragen een stuk meer dan het huidige parkeertarief van de gemeente. Daarom is er, volgens het college, een 'oneerlijk speelveld' ontstaan.

De grootste aanbieder in de regio vraagt 12,50 euro, exclusief toeristenbelasting. Daarom past de gemeente het tarief bij de Houtwal daarop aan. Ook mag je je camper niet tussen tien uur 's avonds en zes uur 's ochtends parkeren op de gemeentelijke camperplaatsen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.