SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Rokersbenodigdheden en smartshop-producten nu ook thuis laten bezorgen

REGIO - Als je diep in de grootste provincie van het land woont, is het soms lastig om aan speciale spullen te komen. Zoek je smartshop producten of exclusieve rokersbenodigdheden? Dan moet je vanaf Zutphen, Lochem of Brummen al gauw een flink stukje reizen. Tot nu!

Wist je dat je ook online terecht kunt? Een elektrische vaporizer, speciale kruiden en voedingssupplementen, een waterpijp, CBD olie of stimulerende middelen uit de smartshop kun je gewoon online bestellen en laten bezorgen.

Gebrek aan Headshops en Smartshops

In onze provincie kom je ze zelden tegen: headshops en smartshops. Veel mensen weten niet eens wat het zijn. Headshops zijn winkels waar je exclusieve rokersbenodigdheden kunt vinden. Denk niet aan een aansteker of een asbak, maar aan een waterpijp, bong, pijpje, lange vloei of een vaporizer. In de smartshop kun je speciale kruiden, natuurlijke concentratiepillen, nootropics en legale smartdrugs zoals truffels vinden. Een markt die groter is dan je denkt, maar op een of andere manier niet van de grond komt in de omgeving van Zutphen, Brummen of Lochem. Tenminste, niet de fysieke winkels. Online gaat het wel degelijk hard.

Ook in Gelderland zeer populair

Uit cijfers van Dutch-Headshop, een van de grootste in de branche, blijkt dat ook in Gelderland veel gebruik wordt gemaakt van de bovengenoemde producten. Vooral vaporizers, pijpjes, grinders en gripzakjes worden veel besteld. Dat is ook niet zo gek. Want een groot deel van de dorpen en steden in Gelderland heeft geen smartshop of headshop. Je zal al gauw naar Apeldoorn of Arnhem moeten reizen om aan je rokersbenodigdheden of smartshop spulletjes te komen. En aangezien je het meeste al voor een klein bedrag kunt kopen, wegen de reiskosten er niet eens tegenop. Veel mensen wijken dus uit naar de online winkels.

Lees verder onder de foto...

Pijpjes kun je vinden in iedere headshop.

Voordelen van online winkelen

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Online headshop- of smartshop producten kopen is vele malen goedkoper dan in de winkel. Denk bijvoorbeeld aan een vaporizer. Hetzelfde model kan in de winkel al gauw een paar tientjes duurder zijn dan bij de online webwinkels. Ook het gemak van de klant is vele malen groter. Je kunt namelijk op je gemak alle informatie bij de producten lezen. Je hebt geen last van vervelende verkopers die gelijk al naar je toe komen zodra je de deurmat bent gepasseerd. Ook wel fijn: je hoeft niet te slepen met je spullen. Online besteld is vaak al de volgende dag in huis. Een geluk bij een ongeluk?

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.