SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Maitake medicinale paddenstoel: heb jij het al geprobeerd?

  •  Partner Content
  •  Gepresenteerd door

REGIO - We kennen natuurlijk de beunhaas, polderhaas en dakhaas, maar heb je ook gehoord van de eikhaas? De eikhaas - meestal Maitake genoemd - is geen dier, maar een paddenstoel. Deze paddenstoel kan zo’n 60 cm breed worden en vind je in vele supermarkten, speciaalzaken en gezondheidswinkels. Het heeft veel smaak en is echt een lekkere paddenstoel om te eten. Maar de smaak is niet hetgeen wat deze paddenstoel écht bijzonder maakt. Maitake bevat namelijk vele heilzame eigenschappen en wordt in de Traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren toegepast bij talloze remedies.

De Japanse wetenschap

De Maitake is internationaal één van de bekendste medicinale paddenstoelen. In de jaren ‘90 kwamen Japanse wetenschappers achter diverse heilzame eigenschappen van deze paddenstoel. Ook in het Westen raken we steeds meer geïntrigeerd in de bijzondere eigenschappen van deze zwam. Wanneer je deze paddenstoel namelijk als supplement inneemt heeft het een antivirale werking en immuunversterkende eigenschappen.

Immuunversterkende eigenschappen

Maitake bevat een breed palet aan werkzame stoffen, maar de stoffen die nu écht zorgen voor de heilzame eigenschappen zijn: polysachariden en bèta-glucanen. Deze stoffen geven op een slimme wijze een boost aan je immuunsysteem en vitaliteit. De Maitake is namelijk in staat om de ‘Natural Killer’ cellen, T-cellen, superoxide anionen en interleukine-1 te activeren. Deze cellen scannen constant alle andere cellen in ons lichaam. Je kunt ze dan ook het beste vergelijken met het leger van ons lichaam. Dankzij hun kan ons lichaam virussen en bacteriën snel opsporen en uitschakelen, voordat ze zich tot te veel vermenigvuldigen en je ziek wordt.

Nog meer nuttige voedingsstoffen

Naast het boosten van je immuunsysteem bevat de Maitake mushroom ook nog andere nuttige voedingsstoffen, zoals:

  • calcium
  • magnesium
  • vitamine B2
  • vitamine D
  • aminozuren
  • vanadium

Lees verder onder de foto...

Eikhaas kopen - supplement of supermarkt?

Wil je zelf de Maitake mushroom (eikhaas) uitproberen? Natuurlijk kun je deze paddenstoel in de supermarkt of speciaalzaak kopen, alleen wil je echt profiteren van de heilzame eigenschappen dan kun je het beste de paddenstoel innemen als supplement. Dit is namelijk een geconcentreerde vorm van de maitake, waardoor het veel meer werkzame stoffen bevat dan de paddenstoel in de supermarkt.

Wanneer je inderdaad kiest voor supplementen, dan raden we je aan om eens te kijken bij het merk Mushrooms4Life. Mushrooms4Life is één van de bekendere paddenstoel supplementen merken in Nederland. Dit merk is samengesteld door de internationale paddenstoelenexpert Martin Powell. Hij heeft meer dan 20 jaar onderzoek verricht naar de therapeutische werking van paddenstoelen. Bij deze supplementen heeft Martin rekening gehouden met de natuurlijke omgeving van de paddenstoel en wordt deze ook volledig biologisch geproduceerd. Waarom? Op die manier heeft de paddenstoel de hoogste bio-beschikbaarheid van de werkzame stoffen. Zo dicht mogelijk bij de natuur, in zijn natuurlijke habitat en zonder de tussenkomst van chemicaliën of vulstoffen.

Ben jij retailer en wil jij meer weten over deze bijzondere paddenstoel supplementen? Neem dan contact op met de voedingssupplementen groothandel Smart & Zo. Zij kunnen je alles over het merk vertellen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.