Provincie past gevaarlijk kruispunt N348 aan, verkeer moet omrijden

Provincie past gevaarlijk kruispunt N348 aan, verkeer moet omrijden

De Provincie Gelderland werkt aan de aan de kruising Quatre Brasweg – Flierderweg – Zutphenseweg (N348) in Eefde. Ze veranderen de inrichting van de kruising, zodat deze veiliger wordt.

Het kruispunt krijgt twee middengeleiders en er komt meer ruimte tussen het fietspad en de kruising. Hierdoor verbetert het overzicht van de kruising.

De Provincie Gelderland heeft samen met gemeente Lochem en omwonenden naar een oplossing gezocht voor de onveilige kruising. De Zutphenseweg krijgt bij de kruising twee middengeleiders, kleine ophogingen die voorkomen dat auto’s over de andere weghelft rijden. Eén aan de kant van Gorssel en één aan de kant van Eefde.

De middengeleider aan de kant van Eefde krijgt een opstelplaats voor fietsers. Zo kunnen fietsers veilig en in twee keer oversteken van de Quatre Brasweg naar de Flierderweg en andersom. Daarnaast wordt het fietspad aan de kant van de Fliederweg uitgebogen. Dit fietspad komt vrij te liggen van het kruispunt, hierdoor valt het fietspad beter op. Ter hoogte van de kruising krijgt het fietspad bovendien rood asfalt.

Omrijden

Tussen vrijdag 30 oktober 20.00 uur en maandag 6 november 06.00 uur is de weg afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Lochemseweg (N339) en N826. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden.

Beelden van een ongeluk eerder dit jaar...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.