SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

'Verbouwing St. Elisabeth Zutphen drijft bewoners hun huizen uit'

ZUTPHEN - Bewoners van woon-zorgcentrum St. Elisabeth in Zutphen zijn helemaal klaar met de verbouwing. De aannemer heeft zelfs, per ongeluk, door de muur iemands huis ingeboord.

"Het is al lang aan de gang hier. Alle huizen zitten helemaal vol met stof en bewoners worden gek van alle herrie", legt een bewoner uit. "Er wordt slecht gecommuniceerd over de duur en de lasten van de verbouwing. Niemand heeft er een goed woord voor over", legt een andere bewoner uit.

De aannemer had ook wat moeite met boren, want een bewoner zag de boor zo haar woning ingaan. Ons Huis, eigenaar van St. Elisabeth, bevestigd dat. "Dit vinden we vervelend voor de bewoner", legt woordvoerder Anneloes van Beesten uit. Ook zijn er andere klachten binnengekomen: "We kregen eerder inderdaad klachten over geluids- en stofoverlast. Daar hebben we samen met de bewoners een oplossing voor bedacht, zoals het plaatsen van stofkappen en extra schoonmaken."

Woonconsulent

Echter wordt er, volgens van Beesten, wel goed gecommuniceerd over de verbouwing. "Wij hebben tijdens de verbouwing een woonconsulent op locatie, bij wie bewoners kunnen aankloppen als er iets misgaat of als zij overlast ervaren. Zij zoekt samen met de bewoners naar een oplossing. Ook hebben wij rustwoningen waar onze bewoners terecht kunnen.
Eigenlijk hebben we op die manier alle problemen en ongemakken tijdens de verbouwing direct kunnen oplossen."

De klagers, waaronder de vrouw die de boor door de muur zag komen, heeft volgens de woonstichting niet aangeklopt. "Wij ontvingen de klacht via Facebook en later ook per e-mail. Nadat wij het bericht ontvingen, zijn wij, nog op de dag zelf, bij de bewoner langsgegaan en hebben we uitgelegd hoe dit kon gebeuren." Het gat in de muur zal snel herstelt worden, beklemtoont ze.

Hele dag thuis

Mogelijk komen de klachten ook door het coronavirus, want hierdoor moeten de bewoners thuisblijven. "We zitten de hele dag thuis en worden onze woning uitgetrild. Super vervelend", legt een 84-jarige man uit die daar woont.

Vorige maand was er ook nog eens brand in het gebouw. Bewoners zeggen dat die ontstaan zijn door de werkzaamheden. Of dat klopt is niet bekend. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.