SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Mark Rutte uit kritiek op ontheffing schouwburg

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Premier Mark Rutte noemde Lochem tijdens het coronadebat van woensdag. Hij deed dit om aan te geven dat de ontheffingen van de regel dat maximaal 30 mensen bij elkaar mogen zijn hun doel voorbij schoten.

Hij doelde op het feit dat onder meer de Schouwburg Lochem een ontheffing kreeg. Ze kregen dit net als veel andere culturele instellingen, zoals de Hanzehof in Zutphen.

“Zelfs in Lochem mochten er 300 mensen in”, aldus Rutte, die eraan toevoegde dat hij overdreef. Dat klopt, want in de schouwburg mochten de afgelopen weken maximaal 90 personen een voorstelling bijwonen. De premier duidde zijn woorden door te zeggen dat het Kabinet met ontheffing van de 30-personen-regel de grote concertzalen en theaters in gedachten had. In werkelijkheid werden door het hele land ontheffingen verleend aan culturele instellingen.

Ontheffingen

Deze ontheffingen werden verleend door de Veiligheidsregio’s. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), waaronder Lochem valt, kwam met een ontheffing voor acht theaters. Naast Lochem mochten onder meer ook Zutphen, Doetinchem, Apeldoorn en Winsterwijk meer mensen ontvangen, maar wel onder strikte voorwaarden.

Sinds woensdag geldt voor álle accommodaties weer maximaal 30 personen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.