SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Bokbierkrat uitgebracht met 24 biertjes. Maar waarom kost dat 99 euro?

ZUTPHEN - De Nationale Bokbierdag kan, net als alle andere evenementen, niet doorgaan dit jaar door het Coronavirus. Om de herfst toch te vieren heeft de organisatie een 'bokbierkrat' uitgebracht. Hierin zitten 24 biertjes en het kost je 99 euro. Maar waarom kost het zoveel geld? We zochten het uit in Vraag het LGLD.

In Vraag het LGLD zoeken wij het antwoord op de vragen die je hebt. Wil je graag iets weten? Stuur het naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit.

Die vraag stelde meerdere bezoekers van deze nieuwswebsite. Onder andere Zutphenaar Jan Rietman mailde ons. "Ik vind bokbier heerlijk, maar honderd euro is wel erg veel. Moet de organisatie de kas spekken ofzo", vraagt hij zich af. Lezer Daan Willems: "Dit is wel heel erg veel geld voor zo weinig bier. Zoek eens uit hoe dat kan."

We hebben de vraag neergelegd bij Cor ten Barge, organisator van de Bokbierdag. Hij legt uit dat het niet alleen om de biertjes gaat. "Er zit een bieropener bij, een magazine van 72 pagina's en 24 biertjes." Volgens hem zijn de biertjes niet goedkoop. "Het zijn speciale bokbieren die inkoop-technisch een stuk duurder zijn dan normaal pilsener."

Waar gaat het geld heen?

Waar het geld heen gaat? Niet in de zakken van de organisatie, beklemtoont Ten Barge. "De opbrengst van deze actie wordt besteed aan de opzet enorganisatie van de 25e Nationale Bokbierdag in 2021. Met onder andere een groote nostalgische optocht. Natuurlijk hopen we dat het dan weer mogelijk is."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.