SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Parkeeraso's rondom scholen Henri Dunantweg gaan harder aangepakt worden

ZUTPHEN - Ouders moeten het goede voorbeeld geven, dat is iets waar veel mensen het mee eens zijn. Maar toch zijn er genoeg die lak hebben aan de regels. Rondom de scholen aan de Henri Dunantweg in Zutphen wordt volop fout geparkeerd.

Aan de weg, waar de Walter Gillijnsschool en Vrije School De Berkel zitten, mag niet stilgestaan of geparkeerd worden. Toch doen ouders en taxichauffeurs van Willemsen-De Koning dit fanatiek, op een weg die notabene vanuit het politiebureau goed te zien is. Enkele ouders (die zich wel aan de regels houden) zijn er klaar mee.

Ook de scholen irriteren zich aan de situatie. Hans Hoeseni, conciërge van de Walter Gillijnsschool: "Als conciërge probeer ik zoveel mogelijk mee te kijken. Het zou fijn zijn als de Vrije school dat ook zou doen." Hij is van mening dat vooral ouders van de Vrije School zich niet aan de regels houden.

Lees verder onder de foto...

Een gele streep betekent: parkeerverbod.

Vrije School-directeur Joep Derx bevestigt die indruk, door er niet over te willen praten. "Het speelt al een jaar maar we zijn er gezamenlijk mee bezig om er iets aan te doen. Verder ga ik er niks over vertellen", moppert hij. De MR van de school wil het probleem echter wel aanpakken. Er zal een flyer langs alle ouders gaan. De gemeente Zutphen: "Onze boa's zijn hier inmiddels actief bij betrokken. Als dit blijft doorgaan zullen er boetes volgen voor de overtreders."

Leerlingenvervoer

Niet alleen ouders negeren de verkeersregels, ook chauffeurs van Willemsen-De Koning denken boven de wet te staan. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf kritiek krijgt, onlangs waren ze in het nieuws omdat chauffeurs geen mondkapjes dragen. Op beelden is te zien dat de taxi-bus van het leerlingenvervoer stilstaat op een plek waar het niet mag.

De gemeente is hier niet blij mee. "We hebben binnenkort een gesprek met de taxibedrijven om te laten weten dat we hier strakker gaan handhaven. Uiteraard moet iedereen, ook bedrijven in het leerlingenvervoer, zich aan de verkeersregels houden." Willemsen- De Koning heeft niet gereageerd op vragen. 

Beelden van de drukke verkeerssituatie...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.