SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Hanzehof en Schouwburg Lochem mogen meer dan dertig mensen ontvangen

ZUTPHEN/LOCHEM - De theaters in de regio, de Hanzehof in Zutphen en Schouwburg Lochem, mogen meer dan dertig personen ontvangen. Dat heeft de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland besloten. De theaters hoeven dus niet de nieuwe maatregel op te volgen, zoals onder meer de horeca en musea wel moeten.

We moeten de theaters, net zoals voorheen, zorgen dat de anderhalve meter gehandhaafd kan worden. "De Hanzehof heeft bewezen 'coronaproof' te zijn", legt de Zutphense burgemeester Annemieke Vermeulen uit. "Desondanks blijft het de oproep aan de bezoekers om zich aan de maatregelen te houden. " Zo geldt ook in het theater het dringende advies om niet-medische mondkapjes te dragen. Het is aan de bezoekers om dit wel of niet te doen. Zodra je op je stoel zit mag het masker af. Optredende artiesten hoeven uiteraard ook geen masker op.

Overtreding betekent sluiten

De uitzondering geldt, net als de nieuwe maatregel, in ieder geval voor drie weken. Als er toch overtredingen worden geconstateerd kan de uitzondering voor het theater worden ingetrokken of kan het theater zelfs gesloten worden. Vermeulen: "Zolang de bezoekers hun verantwoordelijkheid nemen met afstand houden en mondkapjes, gaat het goed." In de veiligheidsregio zijn in totaal zeven theaters met een uitzondering. 

Ondanks dat de theaters met de uitzondering meer mensen mogen ontvangen, blijft het een financiële strop. De gemeente Lochem heeft daarom besloten om de Schouwburg Lochem financieel bij te staan. In totaal krijgt het Lochemse theater verdeeld over drie jaar 299.000 euro steun. Daarnaast krijgen ze een eenmalige bijdrage om een grote technische installatie te vervangen, zodat het theater weer klaar is voor de toekomst. Dat kost de gemeente 375.000 euro.

In maart waren de theaterzalen nog helemaal leeg...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.