SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Randstedelingen zoeken onze regio, waar minder strenge coronaregels gelden, op voor een feestje

ZUTPHEN - Het aantal coronabesmettingen blijft zorgelijk toenemen, en in het westen van het land heeft dat ook een grote impact op de horeca. Daar mogen nog maximaal vijftig feestgangers naar binnen en gaat het feestje maar tot 01.00 uur door. Feestgangers trekken daarom richting onze regio, omdat hier deze maatregelen nog niet gelden.

Door de regionale maatregelen volgt een zogenaamd 'waterbedeffect'. Mag het op de éne plek niet, dan wijkt men wel uit naar een plek waar het wel mag. Enkele tientallen kilometers rijden om een wat groter feestje te vieren, is voor velen niet erg.

Niet verboden

Het zou dus de komende tijd flink drukker kunnen worden in onze regio. Desondanks blijven de landelijke maatregelen van kracht. Je hebt nog steeds een vaste plek, moet een gezondheidscheck doen, wordt geregistreerd en moet anderhalve meter afstand houden. De dansvloer op mag daarnaast ook niet.

Kilometers rijden om een feest te vieren is niet verboden. Vooralsnog kan er dus ook niets tegen gedaan worden. De veiligheidsregio denkt nog niet dat extra handhaving nodig is, tenzij de algemene coronaregels worden overtreden. Wanneer er een besmetting wordt geconstateerd bij een horecagelegenheid moet die zijn deuren sluiten.

Bij verschillende kroegen en barren hebben mensen uit de randstad zich al gemeld, weten ondernemers te vertellen.  

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.