SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Inwoners Brummen moeten dokken door nieuwe bezuinigingen

BRUMMEN - De bankrekening van de gemeente Brummen is de komende jaren geen vetpot. De begroting van volgend jaar is niet sluitend, tenzij de gemeentelijke lasten omhoog gaan. Dat is dan ook wat het college wil gaan doen.

Het gaat onder meer om een stijging van de OZB, de belasting die huizenbezitters betalen. Die belasting gaat met negen procent omhoog. Ook de riool- en afvalkostenheffing wordt hoger. Hiermee komen er de komende twee jaar zwarte cijfers in de boeken.

Goedkopere wethouders

Het college trekt het geld echter niet alleen bij de inwoners weg. Er is ook gekeken naar het geld dat de wethouders krijgen voor het werk wat ze doen. Daar viel namelijk ook te bezuinigen.

In vier jaar tijd wordt er 250.000 euro bezuinigd op de wethouders. Niet door de salarissen te verlagen, want die worden landelijk bepaald, maar door minder te werken. De vier wethouders gaan samen voor een kwart minder werken.

De oorzaak van de tekorten is vooral te vinden bij het sociaal domein. Daaronder valt de zorg en ondersteuning van inwoners. Densondanks bezuinigd de gemeente daar niet te hard op, omdat dat waarschijnlijk alleen maar zorgt voor meer kosten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.