SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Brummenaren in paniek: man maakt foto's van kinderen

BRUMMEN - In Brummen is een man actief die foto's zou maken van kleine kinderen. Brummenaren zijn daar flink van geschrokken en hebben de politie ingelicht. 

"De man maakt foto's van kleine kinderen. Dat doet hij geregeld en meestal ook op dezelfde plek", legt een buurtbewoner uit. "Daarom hebben we maar de politie ingeschakeld. Sommige zijn van plan om voor eigen rechter te spelen, dat moeten we voorkomen." 

Man uit zorginstelling

De politie zegt inderdaad bezig te zijn met de zaak. De man, die een bekende is van de politie, is woonachtig in een zorginstelling in de omgeving. "Deze man is soms verward en oogt ook onverzorgd en valt daarmee op in het straatbeeld. Zijn gedrag kan worden ervaren als hinderlijk of onaangenaam", legt een woordvoerder uit. 

De politie is in gesprek met deze man en de instelling waar hij woont. Hij zal aangesproken worden op zijn gedrag. Verder hoeven mensen zich niet al teveel zorgen te maken. "We hebben geen advies gegeven om in groepjes te fietsen", wat wel rondgebazuind wordt in de buurt. "Als mensen worden lastiggevallen mag men dat melden bij de politie. Dit is in lijn met de afspraken die nu gemaakt zijn."

UPDATE - Man is overgeplaatst 

De man is, nadat deze nieuwswebsite over hem screef, overgeplaatst naar een andere zorginstelling. De politie legt uit: "Hoewel de man geen direct gevaar vormt, zijn deze meldingen natuurlijk zeer onwenselijk. Inmiddels is hij in goed overleg overgeplaatst zodat er geen nieuwe meldingen meer komen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.