SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Zutphen verbiedt ziekteverwekkend glyfosaat op gemeentegrond

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat het gebruik van het bestrijdingsmiddel glyfosaat verbieden. Althans, het verbod geldt slechts op een deel van de door de gemeente verpachte stukken grond. Glyfosaat is omstreden, omdat het kankerverwekkend zou zijn.

Er is tot op heden nog geen landelijk verbod op het gebruik van het bestrijdingsmiddel. Daarom vroeg de gemeenteraad eerder dit jaar, middels een motie die door bijna de hele raad werd gesteund, om een lokaal verbod. Een compleet verbod zit er echter nog niet in.

Gemeentegrond

Het college heeft besloten het gebruik van het middel te verbieden op de stukken grond die door de gemeente worden verpacht. Dat verbod gaat vanaf het nieuwe jaar in. Het gaat echter wel alleen om kortlopende overeenkomsten. 

Zo'n tweederde van de verpachte grond wordt voor langere tijd verpacht. Grondgebruikers die voor langere tijd grond pachten, krijgen geen verbod opgelegd. Dat is volgens de gemeente niet direct mogelijk. Wel krijgen ze het verzoek om het gebruik zoveel mogelijk te beperken.

Journalist Jesse Sprikkelman sprak eerder met Hans Boersbroek van de Stadspartij over dit onderwerp...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.