SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Wethouder Mathijs ten Broeke.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Wethouder stelt zich verkiesbaar voor Tweede Kamer. Gaat hij Zutphen verlaten?

ZUTPHEN - Wie in maart volgend jaar naar de stembus gaat, voor de Tweede Kamer-verkiezingen, ziet een bekende naam op de lijst staan. Wethouder Mathijs ten Broeke heeft zich namelijk verkiesbaar gesteld. 

Je moet wel goed zoeken, want hij staat onderaan de lijst als lijstduwer. Dat is vooral omdat hij voor de vorm op de lijst staat. "Mochten er Zutphenaren zijn die hun kans schoon zien om mij uit Zutphen weg te krijgen door op mij te stemmen, dan zal ik ze daarvoor bedanken maar achteraf wel teleur moeten stellen."

Waarom hij niet weg wil? "Mijn werk in Zutphen is veel te mooi om in te ruilen, dus voorlopig zie je mij niet vertrekken." Het heeft vooral een idealistische reden. "Om Zutphen vooruit te helpen moet er een zo groot en sterk mogelijke SP in de Tweede Kamer komen. En daar draag ik mijn steentje aan bij. Dus ik reken zeker op een hoop stemmen, niet voor mezelf, maar voor sociale vooruitgang in Zutphen."

PvdA-Wethouder

Of er volgend jaar nog meer mensen uit de regio op de kandidatenlijsten staan is vooralsnog onbekend. Bij de vorige verkiezingen, in 2017, stonden er ook al Zutphense SP'ers op de lijst. Namelijk Nils Müller en Ellis Müller. Daarnaast stond ook wethouder Annelies de Jonge op de lijst voor de PvdA.

Ook bij de Provinciale Verkiezingen stond hij op de lijst. Toen stemde hij niet op zichzelf...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.