SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Eerste winkels in Zutphen rolstoelvriendelijk verklaard

ZUTPHEN - Ondernemers die hun zaak rolstoelvriendelijk weten te houden in Zutphen ontvangen een keurmerk. LokaalGelderland heeft het keurmerk gelanceerd en we gingen alvast naar een paar winkels waar de toegankelijkheid goed is. 

Lees verder onder de video...

Zutphen kent veel oude panden met hoge drempels. "Wij hebben deze laten maken zodat iedereen bij mij de zaak in kan", legt Stijn Siemes uit wijzend naar zijn plank speciaal voor rolstoelgebruikers. 

Bewegingsruimte

"We zorgen voor open ruimtes zodat iedereen goed kan bewegen in de winkel", aldus Emma Voogd van Bakkerij Driekant. Harry Dijk van Hema sluit zich daarbij aan. "We zorgen voor zo min mogelijk obstakels in de paden." 

Behulpzaamheid van het personeel is een belangrijk onderdeel van de toegankelijkheid. Yvet Muller van Bristol: "Als we zien dat er iemand binnenkomt helpen we degene een handje. We zetten bijvoorbeeld een krukje aan de kant of verplaatsen een stelling." 

Handje helpen

Ook op andere manieren wordt er geholpen, legt Fabian Salawan Bessie van Slagerij van Dam uit. "Aan het pinautomaat zit een lang draadje. Dus die kunnen we mooi naar beneden doen." Anita Nagtegaal van Limburgia: "Als ze niet over de drempel heenkomen dan help ik ze natuurlijk een handje."

Ondernemers die nog geen keurmerk hebben kunnen deze aanvragen via [email protected].

Alle toegankelijke winkels in kaart gebracht...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.