Massaal hulp aangeboden aan verwaarloosde Brummense schapen

Massaal hulp aangeboden aan verwaarloosde Brummense schapen

De regio leeft mee met de verwaarloosde schapen in Brummen. De brandweer moest dinsdag ingrijpen omdat ze lange tijd zonder water stonden. Van alle kanten wordt nu steun aangeboden. 

"Kunnen we ze niet adopteren en in de tuin zetten? Wij zorgen er tenminste goed voor", schrijft Nicki op de Facebookpagina van deze website. Ruben mailt: "Ik heb een boerderij en nog ruimte over. Kan ik iets betekenen voor deze dieren? Hoe er nu met ze omgegaan wordt is echt niet goed." 

Ook Herbert Nijkamp heeft contact opgenomen met LokaalGelderland. Hij is eigenaar van de schapen die voor de gemeente Zutphen het gras kort houden. "Hopelijk kunnen wij nog ergens mee helpen", schrijft hij. Hij gaat zijn aanbod neerleggen bij de gemeente en de dierenpolitie. 

Dierenpolitie

Of hulp echt nodig is zal de dierenpolitie bepalen. Zij hebben deze zaak in behandeling genomen en zullen gaan onderzoeken of de dieren bij de huidige eigenaar kunnen blijven. 

De dieren stonden niet alleen zonder water. Ook leken er meerdere ziek te zijn. Buurtbewoners melden dat dit al lange tijd het geval is en dat de dieren verwaarloost worden. 

De brandweer gaf de dieren water...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.