SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Niemand krijgt dit jaar de Brummense jongerenonderscheiding

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BRUMMEN - Pech voor alle dappere jonge helden uit Brummen. Dit jaar wordt er geen Brummense Bikkel, de lokale jeugdonderscheiding, uitgereikt. Er waren maar drie nominaties ingezonden, waarop de jury besloten heeft om de huldiging te laten vervallen. Ze voldeden niet aan de richtlijnen of waren al anders beloond.

Met de Brummense Bikkel zet de gemeente kinderen en jongeren in het zonnetje die iets dappers hebben gedaan. Dit om ze te waarderen en belonen voor hun goede daad. Zo werd vorig jaar de vijtienjarige Bas Martijnse uit Eerbeek verkondigd tot de Brummense Bikkel. Hij heeft in de zomer in 2015 met een bijzondere reddingsactie een meisje gered dat bleek niet te kunnen zwemmen. Familie, buren of een vereniging kunnen hun eigen bikkel aanmelden voor het Brummense jeugdlintje.

Aanmelden

Om een bikkel te kunnen huldigen, moet er worden kunnen aangetoond om welke bikkel het gaat, en vooral waarom deze bikkel nou een Brummense jeugdlintje verdient. Ook wordt er per leeftijdscategorie gekeken: 4 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 17 jaar. Dit jaar is er dus geen bikkel, maar volgend jaar wellicht weer wel.

"Ik hoop dat we in het voorjaar van 2021 weer een uitreiking kunnen organiseren", aldus wethouder Ingrid Timmer. "Er zijn genoeg initiatieven van jongeren die bijzonder zijn. En bijzondere prestaties verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Met name in deze coronatijd. Dus roep ik iedereen op om een jongere aan te melden voor dit Brummense jeugdlintje.'' Bovendien bestaat de onderscheiding volgend jaar tien jaar.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.