SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Je kerstversiering inkopen (in zomerse temperaturen)? In Lochem kan het nu al

LOCHEM - Kerstballen, verlichting, een nieuwe kerstboom of leuke huisjes. Bij de Intratuin in Lochem kun je nu al terecht voor je kerstinkopen. En dat terwijl de temperaturen nog dik boven de 20 graden uitkomen. 

Is het niet wat vroeg? Peter Paul Kleinbussink, directeur Intratuin Nederland: “Ja, dat lijkt misschien vroeg, maar zeker de echte kerstfans, zoals de miniatuurdorpenbouwers, staan vaak al eerder voor de deur. Nu mensen dit jaar gezien de omstandigheden minder de deur uitgaan en het thuis extra gezellig willen maken, verwachten we dat er extra vroeg met versieren gestart wordt.” 

De groenspecialist verwacht dat mensen ondanks corona ook deze winter naar de winkels komen. Om de veiligheid van zowel de bezoekers als de medewerkers te kunnen garanderen, worden alle vestigingen dit jaar ruimer opgezet, gelden er looproutes en zijn er langere openingstijden. Bovendien zijn de medewerkers zorgvuldig gebriefd op de veiligheidsmaatregelen en er zijn extra schoonmaakrondes. Kleinbussink: “Uiteraard blijven de kersthows net zo uitbundig. Juist nu willen we de mensen laten wegdromen en laten ontsnappen uit de waan van de dag.” 

Kersttrends

Goed, nu we toch in de kersttrend zijn kunnen we het net zo goed over de kersttrend van 2020 hebben. Styliste Suzanne Droogh volgt het op voet: "We zien steeds meer speciale, Amerikaans-georiënteerde kersthangers. Zo hebben we bijvoorbeeld een hele toffe lijn van Kurt Adler. Kinderen mogen dan ieder jaar een nieuw item uitzoeken, dat vind ik mooi om te zien,” legt ze uit. 

Wat ze dit jaar als toppers verwacht? “Opnieuw de uitbundige, gekke kersthangers dus – van krokodillen op een fiets, tot dansende kerstmannetjes en de gouden waving cat uit onze Lucky Cats-collectie. En de eettafel wordt dit jaar extra belangrijk. Het tafelrek (een stalen buis over de lengte van de eettafel waaraan je ballen, lintjes en takken kunt hangen) als decoratie zullen we veel gaan zien. Verder wordt 2020 het jaar van veel pluimen, droogbloemen en kleur."

Zo zag het er een paar jaar geleden uit in Lochem...


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.