SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Buurt woest op dieronvriendelijke schapenhouder uit Brummen

BRUMMEN - Omwonenden van een schapenhouder aan de Bronkhorsterweg in Brummen zijn 'not amused'. De brandweer moest de dorstige schapen dinsdagavond water geven. Volgens buurtbewoners is het niet de eerste keer dat de eigenaar slecht met zijn dieren omgaat.

Wandelaars belden de hulpdiensten toen ze de dorstige dieren, zonder water, in het weiland zagen staan. "Ze hebben erg goed gehandeld. Als ze door waren gelopen in de hoop dat het wel goed zou komen was het heel anders afgelopen", zegt een veehouder uit de buurt. 

"Het is niet de eerste keer dat het misgaat. Sommige schapen zijn al lange tijd ziek. En er wordt erg slecht voor gezorgd", legt de man uit. "Zo'n iemand moet je geen dieren laten houden. Hij zou een verbod moeten krijgen. Dit is echt enorm zielig."

Lees verder onder de video...

Ontstekingen

De vrouw die de hulpdiensten dinsdagavond heeft ingelicht heeft contact opgenomen met deze nieuwswebsite. "We fietsen bijna elke dag naar de IJssel met onze kinderen. We hebben drie weken terug al de dierenambulance gebeld omdat er een schaap rond liep met een ontsteking aan de uiers."

Toen werd er, volgens haar, geen actie ondernomen. Toen ze dinsdag langs de schapen kwam schrok ze zich kapot. "De beesten schreeuwde het uit, omdat ze geen water hadden. Ze liepen er verwaarloost bij dus hebben we de hulpdiensten gebeld." Nadat er een paar uur later nog niks ondernomen was hebben ze opnieuw gebeld, waarna de brandweer de waterbakken kwam bijvullen. 

Ze weet te vertellen dat de boer afgelopen zaterdag de dieren voor het laatst van water heeft voorzien, wat echt buiten de perken is tijdens de warmte van de afgelopen dagen. "Zo'n boer mag echt geen dieren hebben", beklemtoont ze. 

Dierenpolitie

Ook een gepensioneerd stel, wat aan de andere kant van het viaduct woont, ziet de zielige schapen geregeld. "Als we er langs wandelen zien we vaak dat ze het heel lastig hebben. We hebben ook al meermaals melding gedaan bij de dierenpolitie. Volens mij hielden zij de dieren al in de gaten, maar niet goed genoeg dus." 

Een voorbij fietsende vrouw, die in de buurt van de IJssel woont: "Dit verbaast me niks. Hij heeft geen liefde voor dieren. Waarom hij de schapen dan heeft snap ik ook niet. Het is echt heel erg zielig en dieronvriendelijk." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.