SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Zorgorganisatie Sutfene verdwijnt en gaat verder met Sensire

  •  Fusie voor de toekomst
  •   15 september 2020
  •  

ZUTPHEN - De Zutphense ouderenzorgorganisatie Sutfene gaat fuseren. Vanaf dinsdag gaat de organisatie samen verder met een andere zorgverlener, Sensire. Onder die naam gaan de twee zorgorganisaties verder.

Sutfene richt zich op verpleeghuiszorg, revalidatie en dagbesteding. Sensire was nog minder actief in Zutphen, maar verleent al wel veel zorg in de Achterhoek. Door de fusie hoort Zutphen ook in het pakket. De fusie is in de afgelopen maanden voorbereid na goedkeuring van de overheid.

Andere behoeftes

"Een grote groep Nederlanders krijgt in de komende jaren behoeftes aan zorg'', stellen bestuurders Ben van Gent, Maarten van Rixtel en Renée Wilke.'' Oost-Gelderland vergrijst snel, zeker ten opzichte van andere regio's. Daarom verandert de zorgvraag ook steeds meer. Sutfene en Sensire gaan fuseren tot één organisatie zodat er meer mogelijkheid is om van elkaar te leren en samen te vernieuwen. Voor de zorg aan bewoners en klanten heeft de eenwording geen gevolgen.

De samenwerking is niet nieuw. Sensire en Sutfene werken al tien jaar samen. De naamswijziging gaat gefaseerd. De specialisaties en eigenheid van de zorglocaties blijven en worden ook nog sterker benadrukt.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.