SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Droogte gaat maar niet over, Waterschap hoopt op natte herfst

  •  Let op waterverbruik
  •   14 september 2020
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Door de regen van de afgelopen tijd ben je geneigd te denken dat de droogte over is, maar niets is minder waar. Onze regio heeft het meeste last van de droogte. Afgelopen zomers was de droogte aanzienlijk groot door hoge temperaturen en weinig neerslag. Waarschijnlijk zijn we er voorlopig nog niet vanaf. 

Het Waterschap Rijn en IJssel hoopt op een natte herfst, legt woordvoerder Lotte Guest uit. "De temperaturen zijn al flink gedaald, maar maakt dat de situatie niet onveranderd. Al met al moeten we maar afwachten wat de herfst ons dit jaar gaat brengen." Ze hopen op zoveel mogelijk neerslag, zodat het grondwaterpeil weer zal toenemen.

Watertekort

Ook de komende tijd is het advies om rekening te houden met je watergebruik. Niet te lang douchen, niet teveel sproeien en en regenwater opvangen en hergebruiken blijft het advies. Alleen al deze kleine veranderingen bieden al een groot verschil om samen het watergebruik te verminderen. 

Ook de natuur merkt nog steeds veel van de droogte. "Door de lage waterstanden stroomt er geen of veel minder water door de vispassages. Daardoor functioneren deze nu niet of nauwelijks. De grote vistrek en paaitijd is nu achter de rug. Dus dit is op dit moment niet zo erg", aldus Guest. 

Peter Schrijver van het Waterschap geeft uitleg over de droogte in de regio...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.