SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het NPO-gebouw in Hilversum.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Zutphenaar wil poging doen om publieke omroep te starten

ZUTPHEN - Na de Feestfabriek (de organisatoren van de Zwarte Cross) wil nu ook een Zutphenaar een eigen publieke omroep beginnen. Onder de naam 'Omroep Groen' wil Liz Kruisheer (27) het publiek omroepbestel binnen komen. 

Het lijkt een trend te worden dat Gelderse partijen opstaan om zendtijd te krijgen op de radio en tv-zenders van de NPO. Kruisheer wil meer aandacht voor het milieu en de aarde in de media. 

Klimaatverandering

“Klimaatverandering is geen milieuprobleem: het is hét vraagstuk van onze tijd en vereist een nieuwe manier van denken. De lucht die we inademen is niet links of recht, voor arm of voor rijk. Wat we nodig hebben, is een nieuw verhaal. Een verhaal in de vorm van tv, radio, podcast, streaming, social media waarin we de aarde de hoofdrol geven. Een manier van denken die nog niet vertegenwoordigd is op televisie. Omroep Groen gaat dat veranderen”, legt ze uit. 

Om toegelaten te worden tot het publieke bestel, zijn er vijftigduizend leden nodig, die zich voor het einde van het jaar aanmelden. Ze moeten eenmalig 7,50 euro aftikken. 

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.