SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Brummen wil geen Zwarte Pieten in de gemeente

BRUMMEN - Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brummen wil over  stappen op de roetveegpieten. Brummen heeft zich tot nu toe altijd nog vastgehouden aan de Zwarte Pieten, maar daar lijkt verandering in te gaan komen. 

Het gemeentebestuur heeft een brief gestuurd aan scholen en ondernemersverenigingen over de Sinterklaasintocht. Daarin gaat het over hoe het Sinterklaasfeest gevierd kan worden ten tijde van de pandemie waar we nu inzitten, maar het gaat natuurlijk ook over de kleuren van de pieten. 

Het gemeentebestuur schrijft: “Het is een vergevorderde ontwikkeling: het sinterklaasfeest kent steeds meer roetveeg- en kleurenpieten en de traditionele zwarte piet verdwijnt geleidelijk naar de achtergrond. Dit is een ontwikkeling die het gemeentebestuur ondersteunt. 

Kleurrijk

De keus voor de kleur van piet ligt bij de organisatie van het betreffende sinterklaasfeest, toch spreekt het college uit dat ze hopen dat zij zoveel mogelijk aansluiting zoeken bij deze maatschappelijke trend. Burgemeester Van Hedel heeft laten weten dat hij hoopt in november en december zoveel mogelijk kleurrijke pieten in de gemeente te mogen begroeten.

Er wordt al lang over de kleur van de pieten gesproken. In 2018 stond het op de politieke agenda in Zutphen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.