SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Corona-kermis in Zutphen is geopend, bezoekers zijn tevreden

ZUTPHEN - Het was een lange discussie: mag de Zutphense kermis dit jaar doorgaan? En zo ja, hoe gaat het er dan uitzien? Op die vragen is woensdag het definitieve antwoord gekomen nadat de kermis haar deuren opende. 

Lees verder onder de video...

In overleg met de kermisexploitanten en na een positief advies van de Veiligheidsregio is de vergunning verleend voor een coronaproof kermis die nog duurt tot en met zondag. En ondanks alle strenge regeltjes leken de bezoekers het aardig naar hun zin te hebben. 

"Ik vind het wel jammer dat het hier is en niet in de stad", beklemtoont een tiener. Een andere bezoeker: "Ik vind het goed dat ze er mee bezig zijn. En het is niet zo druk, dus dat scheelt." Maar niet iedereen vind het fijn: "Ik vind er geen flikker aan. Met die drukte ben ik niet zo bezig."

Volksgezondheid 

Burgemeester Annemieke Vermeulen is blij dat de kermis door kan gaan: "Het was echt een lastig vraagstuk voor het college. Gemeente en kermisexploitanten willen beiden dat het bezoeken van de kermis veilig is en geen risico geeft voor de volksgezondheid. Er is keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat de kermis dit bijzondere jaar toch door kan gaan."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.