SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Archieffoto.

De Hoven wordt bouwput, komende maanden veel wegafsluitingen

ZUTPHEN - Tussen 7 september en 31 december vinden de eerste werkzaamheden plaats aan de rondweg De Hoven / Zutphen. Door de werkzaamheden is tijdelijk de parallelweg aan de N345 afgesloten voor doorgaand verkeer en een klein deel van de Tondensestraat. 

De eerste werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de voorbelasting van de Kanonsdijk en de bouw van de rotonde aan de Weg naar Voorst. Zo worden er bij de Baankstraat twee fietstunnels gebouwd en bij de Kanonsdijk een turborotonde. De bouw van de turborotonde en de rondweg worden naar verwachting in november aandacht aan besteed. De rondweg zelf zal waarschijnlijk eind 2021 weer open gaan voor verkeer.

Rotonde Kanonsdijk 

Op de Weg naar Voorst gaat er een nieuwe turborotonde komen welke de wijk De Hoven en de Tondensestraat laat aansluiten op de nieuwe rondweg. Op de Kanonsdijk gaat 50.000 kubieke meter zand ervoor zorgen dat de nieuwe rotonde niet verzakt. Voor de transporten van dit zand zijn 2.500 vrachtwagens nodig. De werkzaamheden moeten klaar zijn voordat het hoogwaterseizoen begint.

Tot uiterlijk 1 november 2020 is de Zutphensestraat vanaf de Reuvershoeve tot aan de kruising Kanon / Kanonsdijk in De Hoven afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer dat van en naar De Hoven en De Teuge moet, kan alleen via de N345 de wijken bereiken. Pannenkoekenrestaurant De Reuvershoeve en aanwonenden van de Zutphensestraat zijn wel te bereiken. De Tondensestraat is vanaf huisnummer 2 tot aan de Weg naar Voorst afgesloten voor verkeer totdat de werkzaamheden aan de rotonde zijn afgerond. Dit zou uiterlijk eind 2020 klaar zijn.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.