SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

COA: 'Omstandigheden AZC Zutphen zijn niet optimaal'

ZUTPHEN - Het AZC in Zutphen neemt de klachten die er zijn serieus. Asielzoekers, die langer moeten wachten op hun aanvraagprocedure dan normaal, zijn niet blij met de faciliteiten die er zijn. 

Ze klagen over de ramen die maar een klein stukje open kunnen, het feit dat er geen airco is, de grote van de kamers en nog meer. Edward Ernst namens het COA: "Wij doen er alles aan om te zorgen dat omstandigheden van bewoning goed zijn. Daar wordt natuurlijk vooraf al goed naar gekeken. Neemt niet weg dat omstandigheden niet altijd optimaal zijn."

'Leefbaar en bewoonbaar'

Moeten ze blij wezen met wat ze krijgen? Of zijn hun klachten terecht? "Onze organisatie en onze medewerkers doen er alles aan om het voor iedereen leefbaar en bewoonbaar te houden. Klachten worden serieus genomen", legt de woordvoerder uit. Hij gaat er vanuit dat medewerkers en bewoners samen zoeken naar oplossingen. 

Dinsdag hielden asielzoekers een demonstratie. Ze zijn niet bij met de lange wachttijd, voordat een aanvraagprocedure gestart wordt. "Hier wonen voor een korte tijd is prima. Maar voor twee jaar is het echt vreselijk", legde Mehrdad Farrokhzad, gevlucht uit Iran, uit. 

Uitleg van asielzoeker Mehrdad Farrokhzad...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.