Brummen wil buitengebied veiliger maken
Drugsafval in het buitengebied van Brummen vorig jaar.

Brummen wil buitengebied veiliger maken

De gemeente Brummen is bezig om het buitengebied veiliger te krijgen. Een onveilig buitengebied zorgt voor veel schade en overlast. 

Gemeente, politie, brandweer, LTO, water-schap, Natuurmonumenten, Wildbeheer, omgevingsdienst en betrokken wijkraden werken samen aan verbetering van de onderlinge communicatie. Burgemeester Alex van Hedel: "Het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor iedereen."

Sinds 2018 is er het Keurmerk Veilig Buitengebied opgestart. Hierin werkt de gemeente samen met verschillende partners, waaronder Stichting Zorg om Boer en Tuinder (ZOB). Wim Bolink is van die stichting: "ZOB is juist geschoeid op de boer: de ondernemer die niet in de problemen moet komen, niet afglijden naar een isolement. De boer die (vaak onbewust) niet in de verleiding moet komen om op het criminele pad te raken door zijn schuren beschikbaar te stellen voor illegale, niet-agrarische doeleinden." 

Drugs en wapens

Hij vind vooral sociale controle belangrijk, van bijvoorbeeld de dierenarts en familie. Er is geregeld sprake van criminaliteit in het buitengebied van Brummen. Vorig jaar werd er drugsafval gedumpt en de politie hield een grote actie bij een boerderij, waar wapens en drugs werden gevonden. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.