SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Messentrekker PI Achterhoek gebruikte bestekmes

ZUTPHEN - Een gedetineerde van de PI Achterhoek heeft zondagochtend een mes getrokken. Het gaat om een bestekmes, legt een woordvoerder van de gevangenis uit. 

Er ontstond een schermutseling tussen twee gevangenen. Dit gebeurde op de woonafdeling waar beide mannen verbleven. PI-Woordvoerder René Hut: "Eén gedetineerde belaagde een medegedetineerde met een bestekmes, waarop een handgemeen ontstond. Dankzij snel ingrijpen van gevangenispersoneel is verdere escalatie voorkomen. 

Hulpdiensten werden opgetrommeld voor het incident. Zware verwondingen waren er niet maar "wel raakten beide gedetineerden licht gewond. De verwondingen zijn door een dienstdoende huisarts behandeld. Het zekerheidshalve gewaarschuwde ambulancepersoneel hoefde niet in actie te komen."

Straf

De mannen zijn door de gevangenisdirectie bestraft met plaatsing in een afzonderingscel voor veertien dagen. Hut: "Geweld of het dreigen met geweld wordt namelijk niet geaccepteerd binnen de muren van een penitentiaire inrichting. Vandaar dat hier streng tegen wordt opgetreden en de maximale straf van veertien dagen afzondering is opgelegd."


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.