SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Brummen krijgt dit jaar een kermis zonder feest en drank

BRUMMEN - Het belangrijkste feest van Brummen dit jaar gaat, zo goed als, niet door dit jaar: de jaarlijkse kermis. Er zijn flinke aanpassingen gedaan waardoor feesten niet mogelijk is, door het coronavirus (COVID-19). 

De kermis zelf gaat door, wat betekent dat de attracties gewoon op het marktplein zullen staan. Er mag geen feest worden georganiseerd en er wordt ook geen druppel alcohol toegestaan op het terrein. Ook de jaarlijkse Vogelwei, op kermismaandag, gaat niet door. 

Burgemeester Alex Van Hedel: ”Ik doe een dringend verzoek aan iedereen om het gezond verstand te gebruiken bij alles wat u doet. Volg de huisregels, blijf thuis als u ziekteverschijnselen heeft of vermijd het terrein als het alsnog te druk wordt. Alleen dan kan iedereen genieten van de kermis in deze bijzondere tijd.” Als mensen zich niet aan de regels houden is de burgemeester duidelijk: dan gaat het terrein (deels) dicht.

'Gezamelijke verantwoording'

Normaal opent de burgemeester traditioneel het feestweekend. Maar ook dat zal dit jaar niet gebeuren. Van Hedel: "In plaats daarvan maak ik van dit moment gebruik om in gesprek te gaan met de kermisexploitanten. Dit doe ik samen met politie en toezichthouders. Wij hebben immers een gezamenlijke verantwoording voor een goed verloop van het kermisweekend. Ik vertrouw daarbij ook op uw medewerking als mogelijke bezoeker."

Het evenement vindt plaats van zaterdag 22 tot en met maandag 24 augustus. Op het Marktplein komen een zeventiental attracties te staan, op een afgesloten terrein. Daar mogen maar een bepaald aantal mensen zijn. Daarom wordt er geteld bij de in- en uitgang. Bij de ingang wordt gevraagd naar uw telefoonnummer. Deze wordt alleen gebruikt voor bron- en contactonderzoek bij een mogelijke besmetting. Om 21.00 uur gaat alles weer op slot. 

Kroegen in de buurt van de kermis mogen wel gewoon hun deuren openen en alcohol schenken, net zoals ze nu al doen. De gemeente beklemtoont dat het niet toegestaan is om extra activiteiten te organiseren die gericht zijn op de kermisbezoekers. 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.