SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De bootjes werden te water gelaten.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Regio zoekt verkoeling tijdens hittegolf

REGIO - Verfrissende duiken, de bruggen nat houden en drukte op de schaduwplekken. De regio gaat gebukt onder de bloedhete dagen. We zitten middenin een hittegolf. 

Het kwik steeg zaterdag in Zutphen tot 36 graden. En daarmee is het de warmste 8 augustus ooit in de regio. De komende dagen zullen er waarschijnlijk nog meer weerrecords verbroken worden. 

Er werd op verschillende plekken in de regio naar verkoeling gezocht. Zo was het erg druk aan het Bronsbergenmeer en het Gat van Cortenoever. Wel moet je hier opletten; in het Bronsbergenmeer geldt een waarschuwing voor zwemmersjeuk. Voor het Gat van Cortenoever geldt geen waarschuwing. 

Lees verder onder de foto...

Het ijswelwater werkt verkoelend, al mag je hier officieel niet zwemmen.

Illegale zwemplekken

Ook zwommen veel mensen in de Noorderhaven of verderop in de IJssel. Iets waar de gemeente eerder deze week voor waarschuwde: "Zwemmen en springen in de IJssel en Noorderhaven is verboden. Je kunt niet altijd zien wat er onder water ligt en op veel plekken is er onderstroming, levensgevaarlijk dus", legden ze uit. Dat het officieel niet mag werd in de wind geslagen dit weekend, ergens ook wel goed te begrijpen. Maar let goed op de gevaren en elkaar.

Gemeenten nemen ook andere maatregelen door de warmte. Zo worden de bruggen koel gehouden. Ook sloot zaterdagmiddag de warenmarkt eerder dan normaal. 

Plat dak is niet ideaal met dit weer.

De bruggen worden goed nat gehouden.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.