SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Pyromaan schudt wijk Leesten wakker met vijf brandstichtingen, vlak achter elkaar

ZUTPHEN - Een brandstichter heeft zondag op de vroege ochtend een spoor van schade aangericht in Zutphen. De eerste melding kwam al voor zes uur binnen. De politie startte een zoektocht naar de verdachte.

Een motor was waarschijnlijk het eerste 'slachtoffer' van de pyromaan, later volgde ook een berg afval en een fiets. De brandstichter hield het niet bij kleine dingen; een container en een schuurtje gingen ook in vlammen op. Dit alles gebeurde in de Zutphense wijk Leesten. Er zijn in totaal vijf branden gesticht.

De brandjes zorgden voor topdrukte bij de brandweer. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland waren er drie blusvoertuigen actief tijdens de brand. Ook werd er een waterwagen ingezet. Het schuurtje was het laatste object wat in vlammen op ging. De brandweer schaalde toen op naar grote brand. Dit vooral door het aantal branden en omdat ze niet wisten of er nog meer zouden volgen.

Lees verder onder de foto...

Deze motor moest het ontgelden.

Inbraakpoging brandweerkazerne

Tijdens de branden zijn er onbevoegden op het terrein van de brandweer geweest. Ze waren op het afgesloten terrein, wat betekent dat het als poging tot inbraak wordt gezien. Het is onduidelijk of ze ook binnen wilde komen. De kazerne is altijd bemand. Camerabeelden zullen uitwijzen wat de daders geprobeerd hebben. 

Zoektocht naar verdachte

Al gauw was het voor de hulpdiensten duidelijk dat het ging om een brandstichter. De politie zocht met man en macht naar de verdachte. Ook werd Burgernet ingeschakeld. Die actie werd later afgesloten, zonder dat gemeld werd of de brandstichter was gevonden. Buurtbewoners kwamen af op de branden, wat voor drukte in de straten zorgde. 

Agenten ter plaatse melden dat ze de komende tijd extra alert zullen zijn. Ook zal er zeer waarschijnlijk meer blauw op straat te zien zijn in de wijk.

Onder meer een schuurtje ging in vlammen op.

Er werden veel hulpdiensten opgeroepen.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.