SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Henrieke Schoonekamp.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Zutphense politieagente Henrieke Schoonekamp overleden

ZUTPHEN - De Zutphense politieagent Henrieke Schoonekamp is, op jonge leeftijd, overleden. Ze kreeg enige tijd geleden een donornier, maar de transplantatie mislukte. De agente had een auto-immuunziekte. 

Schoonekamp werkte bij de afdeling Forensische Opsporing van de politie. Ze kreeg een grote naamsbekendheid in de regio (en ver daarbuiten) doordat ze jarenlang verhalen schreef over haar werk. Dit heeft ze uiteindelijk gebundeld in haar boek '(Ont)sporen'.

Donornier

Op Twitter liet ze op 2 juli weten dat ze een postmortale donornier kreeg. Door complicaties mislukte de transplantatie wat "maakte dat ik nog korter te leven heb", schreef ze daar over. Dit was de laatste tweet die ze verstuurd heeft. 

In haar columns voor weekblad Contact schreef ze ook over haar medische toestand. Een ruim jaar geleden vertelde ze over de machine die naast haar bed staat. "De machine die ik nodig heb om in leven te blijven", vertelde ze daarover. "Wat mijn lijf niet meer doet, dat doet de machine. Tien uur lang, iedere nacht"


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.