SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Amper evenementen deze zomer; maar Zutphense honingmarkt kan wel plaatsvinden

ZUTPHEN - Zo goed als alle evenementen zijn deze zomer afgelast in de regio. Geen Mañana Mañana, geen Zwarte Cross en geen lokale evenementjes zoals het IJsselfestival. Maar er is toch nog licht aan de horizon. 

De tweewekelijkse markt in Zutphen is niet weggeweest, ook niet tijdens het hevigste moment van de coronacrisis. En daarom heeft de Zutphense honingmarkt, als één van de weinige evenementenorganisatoren, besloten hun markt gewoon te organiseren. 

Het evenement zal plaatsvinden op het 's Gravenhof zaterdag 8 augustus. Deze plek is gekozen omdat daar "genoeg plaats is om de kramen op veilige afstand neer te kunnen zetten", aldus Annete van Bracht namens de organisatie. Normaliter kon er honing geproefd worden, maar dat is dit jaar vanwege het virus niet het geval. 

Bijen in nood

Het evenement is er voor de liefhebbers van honing en bijen. Maar er zit ook een diepere boodschap achter: "Bijen hebben het moeilijk vanwege bijenziekten en gebrek aan biodiversiteit. Veel landbouwgewassen en bloemen afhankelijk zijn van bestuiving door onder andere honingbijen. Daarom is het belangrijk dat er ook nieuwe en goed opgeleide imkers zijn en zo samen voor gezonde bijen te zorgen", beklemtoont Bracht. 

De tweewekelijkse warenmarkt wordt ook gewoon georganiseerd...


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.