SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Vechtpartijen in Zutphen 'worden gepland' door jongeren

ZUTPHEN - Onlangs zijn er meerdere vechtpartijen geweest in Zutphen. Is dit toevallig? Of wordt er afgesprokken om een potje te gaan knokken? Het laatste lijkt het geval te zijn. 

Verschillende jongeren hebben, na aanleiding van onze berichtgeving over een tweetal vechtpartijen, contact opgenomen met deze nieuwswebsite. Ze zeggen dat er afgesproken wordt om te gaan knokken en dat het ook lang niet altijd om jongeren uit Zutphen gaat. 

"Via Whatsapp groepen wordt er afgesproken om te knokken. Ze kunnen dan iemand naar een locatie lokken zoals waarschijnlijk aan de Mozartstraat het geval was", legt een 19-jarige Deventenaar uit. "Ook spreken groepen met elkaar af om het tegen elkaar op te nemen."

Appgroepen

Ook een Zutphenaar weet hetzelfde te melden. "Ik heb de uitnodigingen voorbij zien komen in de appgroepen. Er zit een hele organisatie achter, alsof het een evenement is", lacht ze. "Jongeren komen uit Apeldoorn, Deventer en zelfs Zwolle om hier een beetje te vechten." Waarom specifiek Zutphen wordt uigekozen is onduidelijk. "Het is duidelijk dat dit uit verveling gebeurd. Iedereen zit al lange tijd thuis. 

Beide tieners weten te melden dat er nog wel wat vechtpartijen op de planning staan. Maar waar en wanneer willen ze niet zeggen. Wel overwegen ze om er mee naar de politie te stappen. 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.