Bloembakken voor stadhuis en politiebureau geplaatst uit angst voor rammende auto's

Bloembakken voor stadhuis en politiebureau geplaatst uit angst voor rammende auto's

Voor het politiebureau en het stadhuis van Zutphen zijn roestkleurige bloembakken geplaatst. Dit hebben ze gedaan zodat een auto niet de gevel kan rammen of naar binnen kan rijden. 

In Nijkerk, Harderwijk en Lingewaard gebeurde onlangs zoiets, waardoor de Zutphen heeft het wat veiliger te maken. Er is geen directe aanleiding waarom ze dit doen, het is puur ter voorkoming. Door de bakken is het onmogelijk om (opzettelijk of per ongeluk) met een groot voertuig bij de entree te komen. 

De zorgen zijn niet onterecht: vorig jaar bedreigde een man personeel van de gemeente Zutphen. In de woning van de man werd een vuurwerkbom gevonden. Een jaar daarvoor werd het gebouw ontruimd vanwege een verdachte tas, maar dat liep allemaal met een sisser af. 

De gemeente wil belangrijke gebouwen zo goed mogelijk beschermen. Waaronder ook het politiebureau. Een plek waar extra bescherming geen kwaad kan. In 2017 heeft een man meerdere malen de voordeur geramd met zijn scootmobiel. Het glas was kapot, maar als deze man in een auto had gezeten was de schade aanzienlijk groter geweest.  

Bekijk ook: Scootmobielbestuurder sloopt moedwillig deur politie

Reactie woordvoerder gemeente Zutphen:
"
De bakken staan daar inderdaad voor vast en zijn bedoeld om te voorkomen dat iemand met bijvoorbeeld een voertuig de ingang kan vernielen. De afgelopen tijd zijn er meerdere situaties geweest waarbij er serieuze vernielingen zijn aangericht aan diverse gemeentehuizen. Zoals in Lingewaard, Nijkerk en Harderwijk. Mede op basis daarvan hebben we besloten deze bakken te plaatsen. Er is voor ons geen directe aanleiding vanuit onze eigen gemeente geweest om ze neer te zetten. Het is echt uit voorzorg gedaan, omdat we zien dat er op meerdere plekken gerichte acties waren."

De bakken bij het Stadhuis van Zutphen:

 | Harm Seubring / LGLD

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.