SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Yilmaz Ulucay
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Geldboetes uitgedeeld na beledigen agent

ZUTPHEN - Het Openbaar Ministerie heeft stappen ondernomen tegen mensen die wijkagent Yilmaz Uluçay beledigd hebben. Hij kreeg dit aan zijn adres nadat hij te zien was in een documentaire van deze nieuwswebsite. 

Uluçay heeft aangifte gedaan tegen vier personen. Drie van hen kregen een geldboete, tegen de laatste moet nog een zaak plaatsvinden. "Sommige mensen verwarren kennelijk beledigende uitspraken als vrijheid van meningsuiting. Dat is heel wat anders", legt de agent uit. 

In gesprek

Hij snapt goed dat zijn werk reacties losmaakt. "Als politieagent komen we in situaties waarbij er handhavend of strafrechtelijk opgetreden moet worden of dat een boete wordt aangezegd. Dat vind niet iedereen prettig. Echter, dient men zich te realiseren dat je het er niet mee eens hoeft te zijn. Daar mag je wat van vinden, je kunt bezwaar aantekenen of je kunt je mening geven. Een gesprek met mij is altijd mogelijk. Ik sta daar voor open. Maar lelijke uitspraken doen die je zelf ook niet wilt ontvangen, moet je maar mooi voor jezelf houden."

De kwade reageerders krijgen ook een strafblad. Uluçay: "Achter een toetsenbord lijkt het makkelijk om los te gaan. Maar het leidt uiteindelijk tot niets. Wat het opleverd, is meestal een geldboete en een strafblad. Mijn motto is dan ook, gewoon normaal doen."

De documentaire met Yilmaz Uluçay :


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.