Boze boeren zorgen voor files in de regio

Boze boeren zorgen voor files in de regio

In de regio waren vrijdagmiddag veel files. Deze werden veroorzaakt door de boze boeren, die terugkwamen van het actievoeren. 

Boeren hielden zowel donderdagavond als vrijdagmiddag acties op verschillende plekken in het land. Via de A1, vlak buiten de regio, reden ze die kant op. In de buurt van Beekbergen hebben boeren de snelweg zelfs afgezet, wat zorgde voor zo'n dertig kilometer file in de buurt van Lochem. 

Toen aan het einde van de middag alle boeren huiswaarts gingen zorgde dat voor veel drukte op de weg. Omdat ze de hele weg in beslag namen en ook niet de moeite deden om de maximale snelheid te halen stonden er op de N-wegen in en rond alle gemeenten in de regio veel files.  

Waarom ze boos zijn

De agrariërs zijn tegen het veevoerbeleid van minister Schouten. Omdat de stikstof-uitstoot omlaag moet wil Schouten dat de boeren minder eiwitrijk veevoer aan de dieren geven. Boeren zien dit als dierenmishandeling. 

Niet alleen op de A1 hielden ze acties. Dit deden ze ook in onder andere Den Haag, op het vliegveld van Groningen en op het Mediapark in Hilversum. 

Beelden van de boze boeren op de A1, van Omroep Gelderland...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.