SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Politici fluiten gemeente terug: 'Is verhuizing kermis vanwege corona wel nodig?

ZUTPHEN - Hoewel het nog de vraag is of er überhaupt een kermis plaats kan vinden in Zutphen, is de kermisdiscussie alweer terug. Burgemeester Annemieke Vermeulen kondigde woensdag aan dat het in ieder geval niet op de markt kan, vanwege de coronamaatregelen. Maar meerdere politici twijfelen daaraan en zijn bang voor een dubbele agenda.

Vijf politieke partijen hebben daarom een zogeheten interpellatieverzoek ingediend. Ze willen de burgemeester uithoren. "De locatie van de kermis in Zutphen al sinds jaar en dag een gevoelig politiek thema", aldus de SP, één van de indieners. Naast de SP steunen de fracties van BurgerBelang, D66, BewustZW en KiesLokaal ook het verzoek.

Onafhankelijk onderzoek

Uit het besluit van het college van burgemeester en wethouders blijkt niet of er onderzoek is gedaan door onafhankelijke deskundigen. Daarom willen de partijen weten of dit is gebeurd en hoe de kermisexploitanten er over denken.

Het verzoek richt zich erg op burgemeester Vermeulen zelf. De politici willen haar aan de tand voelen over haar eigen besluiten en mening. Bovendien willen ze een persoonlijke terugblik op haar handelswijze in het besproken dossier.

Als het verzoek wordt gehonoreerd wordt het in de eerstvolgende raadsvergadering behandeld.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.