SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Zutphen zoekt naar opties voor 'anderhalve meter'-kermis

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat samen met kermisexploitanten opzoek naar een alternatief voor de kermis dit jaar. Vanwege het coronavirus (COVID-19) kan de normale kermis op de markt niet doorgaan. Daar is er te weinig ruimte en wordt het dus te druk.

"Zutphen heeft geen groot, ruim plein in de binnenstad", legt burgemeester Annemieke Vermeulen uit. "Op onze smalle markten is gewoon echt onvoldoende ruimte om een kermis te organiseren waar iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden. Wij kiezen voor veiligheid en gezondheid en staan de kermis daarom dit jaar niet toe op de markten."

1,5 meter is leidend

Bij het zoeken naar een alternatieve locatie is de anderhalve meter-regel leidend. Rondom de attracties moet voldoende ruimte zijn zodat mensen afstand kunnen houden, bijvoorbeeld in de wachtrij of bij een eetkraam. Uiteraard moet in de attracties ook afstand worden genomen.

"Op de relatief kleine en smalle Zutphense markten is dat gewoonweg een onmogelijke opgave", aldus de gemeente. De gemeente is nu in gesprek wat er wel mogelijk is. Wel is duidelijk dat op de markt dit jaar geen optie is.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.