SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Zutphense minibus van de weg gehaald; rijden ermee is illegaal

ZUTPHEN - De speciale stap-in-stap-uit-busjes, bedoeld voor Zutphense ouderen, gaat deze week toch niet rijden. Na vele vertragingen, mede door het coronavirus, zijn de busjes eindelijk klaar. Maar de politie geeft nu een stopteken.

Verspreid door de stad zouden er haltes komen waar de stap-in-stap-uit-bus zou stoppen. Onder meer bij wijkcentra, verzorgingstehuizen, winkeliers en het ziekenhuis. De provincie, gemeenten en onderenemers steunden het plan. Ze hadden echter niet door dat ze een plan steunde wat niet mag volgens de wet.

Definitieve wetgeving

De politie wil niet dat de busjes op de openbare weg gaan rijden. "De politie Zutphen wil de elektrische bussen die in afwachting van definitieve wetgeving overal in Nederland op de openbare weg worden gedoogd, per direct gaan verbaliseren en van de weg af halen." aldus de organisatie van de bussen.

De mededeling van de politie is opvallend, gezien de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in 2017 nog met de Nationale Politie heeft besproken dat het niet wenselijk was om hard op te treden tegen dergelijke busjes, omdat er gewerkt wordt aan wetgeving.

Wanneer het busje wel kan gaan rijden is nog niet bekend. De lopen nog gesprekken tussen de gemeente, initiatiefnemer en de politie.

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.