SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

PvdA blijft in Brummens college, Cathy Sjerps wordt nieuwe wethouder

BRUMMEN - De gemeente Brummen heeft vanaf donderdag weer een volwaardig college. Cathy Sjerps (PvdA) is vanaf donderdag de nieuwe wethouder, die voormalig PvdA-wethouder Eef van Ooijen vervangt. Van Ooijen kondigde in mei aan op te stappen.

Dat deed hij vanwege 'persoonlijke omstandigheden'. Hij begon in 2002 als wethouder en heeft in totaal 14 jaar, met een onderbreking, gediend als wethouder. De afgelopen jaren kwam hij steeds vaker in opspraak. Vorig jaar diende van Ooijen ook al zijn ontslag in toen de rest van het college opstapte. Toch keerde hij daarna weer terug.

Cathy Sjerps

De PvdA schuift nu, met instemming van de gemeenteraad, Cathy Sjerps naar voren als nieuwe wethouder. Die kan de taak de komende twee jaar, totaan de volgende verkiezingen, overnemen. Sjerps is 60 jaar, woont in Brummen en is docent rechten aan de hogeschool Windesheim. Daar krijgt ze 'buitengewoon verlof' voor haar wethoudersperiode. Sjerps was eerder al fractievoorzitter van de PvdA in Brummen.

"Ik vind het eervol dat ik door de fractie ben voorgedragen voor deze zeer verantwoordelijke functie. Ik heb er zin in om de uitwerking van het coalitieakkoord verder vorm te gaan geven. Dit doe ik graag in dialoog met de samenleving en de gemeenteraad", zegt Sjerps. Komende donderdag zal ze worden geïnstalleerd, vlak voordat het zomerreces begint.

Het is nog wel de vraag of met de komst van Sjerps de rust in de Brummense politiek terugkeert. In de partij Democratis Brummen, van Mame Douma, is het hommeles. Twee raadsleden van de partij hebben gezegd op te stappen.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.