SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Grote uitslaande brand verwoest monumentale boerderij en twee schuren in Almen

  •  Niet meer te redden
  •   28 juni 2020
  • Laatste update: 28 juni 2020 - 05:09
  •  

ALMEN - Een grote uitslaande brand heeft een monumentale boerderij en twee schuren zaterdagnacht verwoest in Almen. De boerderij, van Melkveebedrijf 't Oostenenk met rieten dak stond aan de Dorpsstraat, staat vlak buiten het dorp. De bewoners en het vee zijn veilig naar buiten gekomen.

Lees verder onder de video...

Om 02.20 uur werd de eerste melding gedaan en in nog geen tien minuten schaalde de brandweer op naar middel en vervolgens naar grote brand. De vlammen sloegen aan alle kanten uit de woning. Later sloeg het vuur ook nog over naar twee schuren en twee auto's. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland waren alledrie de gebouwen niet meer te redden. Rond 04.30 uur werd het sein brand meester gegeven. 

"De woning stond snel in lichte laaien, net als de schuur. Het mag als verloren worden beschouwd", legt Frank Lutke Schipholt uit namens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland Door de brand zijn enkele kleine ontploffingen ontstaan, vermoedelijk door kleine gasbusjes. Door het opschalen zijn er drie blusvoertuigen, twee watertankwagens en een hoogwerker ingezet. 

Vlammenzee

"Ik heb me gelijk aangekleed om de dieren te helpen, als dat nodig zou zijn. Maar de brand was zo heftig dat je er niet bij in de buurt kom komen", legt buurtbewoner Wim Peters uit. Hij weet te vertellen dat de boerderij eigendom is van een jong gezin. 

Er is veel rook vrijgekomen door de brand, wat voor overlast zorgde in de buurt. De brandweer adviseerde om deuren en ramen te sluiten als er overlast wordt ervaren. 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.