SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Foto ter illustratie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Politie treedt hard op bij knokpartij in centrum Zutphen

ZUTPHEN - De politie moest donderdagavond streng optreden in Zutphen. Dit omdat er een knokpartij gaande was aan de Isendoornstraat.

De politie spreekt van een 'forse' vechtpartij, die nog bezig was toen ze ter plaatse kwamen. De sfeer bleef onrustig en opgefokt. De dienders hebben toen het plein leeg gehaald en iedereen gevorderd te vertrekken, met oog op de openbare orde. 

Groepjes

Wat precies de aanleiding van de vechtpartij is is onduidelijk. "Je hebt gewoon van die groepjes die elkaar niet kunnen luchten of zien. En dan gaan ze knokken. Gebeurt hier veel vaker", legt een jongen uit die het zag gebeuren. "Ineens was het knokken. Opgeschoten lui zitten er tussen. Daar valt niet mee te praten." 

Jongeren hangen er vaak rond, mede omdat er een basketbalveld te vinden is. Verder zitten er meerdere middelbare scholen aan de straat. Het incident vond plaats na schooltijd. "Het zijn toch wel bepaalde types die de ruzies beginnen. Ik probeer snel weg te gaan als de sfeer gespannen is", aldus de getuige die deze nieuwswebsite tipte. "De politie moet die lui gewoon ff paar dagen achter de tralies zetten." 

Er is niemand ernstig gewond geraakt. Of er aanhoudingen verricht zijn is niet bekend. Het zou vaker onrustig zijn op deze plek. Daarom gaat de politie de komende tijd strenger optreden. Ze waarschuwen daarom de betrokken jeugd zich rustig te houden. 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.