SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Deze sportschool opent op 1 juli direct om middernacht

ZUTPHEN - Vanaf 1 juli mogen alle sportscholen weer volledig open. Dit is één van de versoepelingen die het kabinet deze week heeft aangekondigd. Sportschool Çakan Trainingen is zelfs zo fanatiek dat ze de deuren direct om middernacht al opengooien. 

Trainer Huseyin Çakan, bekend van de quarantaine-sportlessen van deze nieuwswebsite, is blij dat hij eindelijk weer volledig aan de bak mag. "Sinds ik hoorde dat we niet meer binnen mochten sporten heb ik elke dag zitten wachten op dit moment", zegt hij terugblikkend op de persconferentie van deze week. 

Gemis

De sportschool is van hem, wat betekent dat hij alle financiële lasten moet dragen. "Financieel heb ik inderdaad veel gemist", legt hij uit. Er kon wel een beetje gesport worden. "Buiten trainen was een alternatief maar ik ben afhankelijk van veel factoren, zoals de weersomstandigheden, ruimte", legt hij uit. 

Twee leden van zijn sportschool hebben de handdoek in de ring gegooid en hun lidmaatschap opgezet. "Eén gaat waarschijnlijk weer terug komen. Voor die ene die helaas niet meer gaat terugkomen, heb ik in tegendeel twaalf nieuwe klanten erbij in de Coronaperiode."

Lees verder onder de foto... 

Huseyin Cakan.

Coronakilo's

Terugblikken op de, voor elke ondernemer, lastige periode is wat betreft Çakan niet nodig. Hij kijkt liever vooruit. Er zal meer zweet stromen in zijn sportschool dan voorheen. "De trainingen gaan er inhoudelijk hetzelfde uitzien. Sterker nog, we gaan er een tandje bij doen. De Coronakilo's moeten er bij de meeste weer af." Ook houdt hij zich netjes aan de strenge regels. "Iedereen die komt trainen zal dit  iedere training moeten melden. Ik ga bijhouden wie wanneer is geweest." Verder vloeit er naast zweet ook genoeg desinfectiegel. 

"Waarschijnlijk moeten de meeste er weer even inkomen"
Huseyin Çakan

Op 1 juli mogen alle sportscholen weer open. Voor Çakan geen reden om ook maar een paar uur langer te wachten. Die dinsdagnacht om twaalf uur gaat direct zijn sportschool open. "Het gaat supergaaf worden. Het wordt een zware training. Waarschijnlijk moeten de meeste er weer even inkomen", lacht hij.

Iedereen die wakker blijft voor de eerste weer normale training hoeft niks te betalen. 

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.